Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Så kör du när Lommavägen i Hjärup stängs.

Så kör du när Lommavägen i Hjärup stängs

Nu startar vi arbetet med de tillfälliga järnvägsspåren genom Hjärup. Därför måste Lommavägen stängas på en kortare sträcka vid järnvägsbron. Trafiken leds om via Jakriborg och Banvallsvägen, och via Väståkravägen.

Omledningsvägarna innebär en omväg för biltrafik, men även för cyklister och gående. Lommavägen stängs av cirka 100 meter före och efter järnvägsbron. Övriga delar av Lommavägen är öppen. Även andra vägar i området som är öppna kan användas för att ta sig runt den avstängda delen. Omledningen av trafiken startar preliminärt under torsdagen 2 maj.


Omledningsvägar för biltrafik och cykel - klicka på bilden för en större version.

Så når du stationen och Hjärupsgården

Den främsta omledningsvägen kommer att vara runt Jakriborg, över Vragerupsbron och via Banvallsvägen eller Väståkravägen. Då kommer man enkelt runt den delen av Lommavägen som är avstängd och når tågstationen och Hjärupsgården Företagcenter, eller Gamla Lundavägen.

Kör man in på Lommavägen från Gamla Lundavägen är vägen öppen förbi Hjärupsgården och upp till infarten till Banvallsvägen och Hjärups station. Ska man köra till Lomma är det smidigast att köra Väståkravägen upp till Vragerupsbron och runt Jakriborg.
Det går förstås också att köra andra vägar, t ex väg 103 och 108 och Lunds södra runt Hjärup.

För gående och cyklister

Avstängningen påverkar också cykel- och gångtrafiken. Till att börja med kan gående och cyklister använda passagen vid stationen och cykla runt Jakriborg/Ynglingavägen. Senare i år, troligen till sommaren, kommer vi att öppna en gång/cykelväg som är lite genare på andra sidan spåret, så man slipper cykla runt Jakriborg.

Sommaren 2020, när den tillfälliga stationen öppnas, kommer det att finnas en passage för cykel/gående vid tillfälliga stationen. De olika omledningsvägarna kommer att skyltas tydligt.

Rondell vid korsningen Väståkravägen/Lundavägen

Korsningen Väståkravägen/Gamla Lundavägen kommer att bli hårt trafikerad i och med avstängningen. För att underlätta för trafiken att köra ut Lundavägen/Väståkravägen byggs korsningen om tillfälligt och blir en cirkulationsplats, rondell. Det underlättar för trafiken som ska in och ut ur Hjärup. Cirkulationsplatsen byggs färdig något senare i vår, troligen mot slutet av maj.

Lommavägen beräknas vara avstängd fram till årsskiftet 2022/2023.