Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Just nu bygger vi spår från Trafikplats Alnarp och norrut längs Sockervägen i Åkarp.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu byggs nya spår genom Åkarp och Hjärup

I lördags kom den första leveransen av räls och slipers och just nu byggs spår från Trafikplats Alnarp och norrut längs Sockervägen i Åkarp. Från nästa vecka fortsätter arbetet med spåren norrut mot Hjärup.

Leveranser av mer räls och slipers sker fyra lördagsnätter framöver. Materialet kommer med långa specialtåg och det kan låta en del när vi lastar av rälsen.

I lördags natt kom det första tåget med räls och slipers till spårbygget. 

Bygget av de tillfälliga spåren genom Åkarp och Hjärup kommer att pågå fram till nästa sommar. Nu under hösten läggs spåren och när det är klart återstår bland annat svetsning av räls, arbeten med signal- och telesystemet, kontaktledningar och teknikbyggnader. Läs mer i tidigare artikel om spårbygget

Spårbygget fortsätter norrut genom Åkarp. 

Helgtrafiken påverkas

Ska du resa med tåg i helgen? I samband med leveranserna av järnvägsmaterial påverkas trafiken på Södra stambanan mellan Malmö och Lund. Från lördag klockan 23 till söndag klockan 09 och från söndag klockan 19 till måndag klockan 5 körs inga tåg mellan Malmö och Lund. Vissa tågavgångar är inställda andra ersätts med buss. Reseinformation hittar du i Skånetrafikens kanaler.

Trafikinformation hittar du alltid på trafikverket.se, i Skånetrafikens app och på skanetrafiken.se. Kontakta gärna Skånetrafikens kundtjänst på 0771-77 77 77.