Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rondell i höstväder. Rondellen är för korsningen Malmövägen-Vinstorpsvägen i Lomma.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rondellen och bussramperna vid östra infarten till Lomma klara

Nu blir det lättare och säkrare att passera korsningen Malmövägen/Vinstorpsvägen i Lomma. Det blir också bättre förutsättningar för kollektivtrafiken genom Lomma med av- och påfarter för bussar på E6 vid Lommavägen.

Malmövägen har länge varit en olycksdrabbad väg i Lomma och flera olyckor har inträffat i korsningarna. Korsningen Vinstorpsvägen/Malmövägen öppnar nu som en rondell vilket förbättrar framkomligheten, samtidigt som trafiksäkerheten ökar för alla, även för gående och cyklister.

Lommavägen mot Hjärup öppen igen

Rondellen och Lommavägen öppnas för trafik 13 december vilket innebär en lättnad för de som pendlar på Lommavägen till och från Hjärup. De cyklister som under ett halvår fått ta en lång omväg får nu en kortare och säkrare väg. Lommavägen har sänkts så att Skånetrafikens bussar i linjetrafik kan passera under E6 vilket också gör det möjligt för räddningsfordon att köra på Lommavägen.

Bättre förutsättningar för pendling med buss

Många i Lomma kommun arbetspendlar till andra orter, till exempel Malmö och Lund. Bussarna har ibland haft svårt att köra genom Lomma och väntetiden i korsningar har gjort att busspendlingen inte alltid varit ett bra alternativ.

Asfalterad väg, till vänster om vägen syns en långradare på en väg som går parallellt.
Avfarten för bussar från E6 till Lommavägen och infarten till Lomma. 

Tack vare den nya lösningen med av- och påfarter för bussar på E6 vid Lommavägen/Vinstorpsvägen blir det lättare för Skånetrafikens bussar att nå Lomma centrum. Att åka kollektivt blir mer attraktiv och tillgängligt.

Av- och påfarten för bussar i kollektivtrafik vid E6 i Lomma öppnar nu också. I samband med tidtabellsskiftet 15 december kommer bussar att kunna använda den nya avfarten. Förändringen berör främst linje 132.

Mer information om busstrafiken och tidtabeller hittar du på skanetrafiken.se och i deras app.

Läs mer om projektet