Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vallmo blommar i grushög
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så jobbar vi i sommar

Fyrspårsbygget tar inte sommarledigt även om det kommer vara något mindre aktivitet än vanligt. Det som styr är arbeten som måste vara färdiga i augusti när vi ska börja bygga de tillfälliga spåren.

Läs mer om våra aktiviteter i Arlöv, Åkarp och Hjärup och vilka arbeten som kan vara störande.

Vissa aktiviteter kan ändras om något oförutsett händer, och om vi måste flytta resurser från en plats till en annan.

Pålar till stödmurar i Hjärup

Mellan Vragerupsbron och Hjärups station borrar vi och gjuter pålar till stödmuren som gör det möjligt att bygga de nedsänkta spåren längre fram. Detta arbetar vi med hela sommaren. Vi har även börjat bygga på den nya stationsbron som ska gå över nya Hjärups station. Borrpålarna och den östra delen av stationsbron måste vara klar när vi börjar bygga tillfälliga spår senar i höst.

Vi arbetar också med den tillfälliga stationen och banvallen till spåren under sommaren. Det innebär att vi lägger ut stenmaterial längs järnvägen som sedan packas med vält i omgångar. När vi kör med vält kan det vibrera i byggnader intill. 

Ett tillfälligt bullerskyddsplank ska också monteras i sommar, från Lommavägen, förbi Hjärups station och en bit norrut. 

I norra Hjärup borrar vi ner pålar till en stödmur.  

Ledningsarbeten vid Sockervägen i Åkarp

Det finns ett tydligt slutmål för arbetet med ledningarna och banvallen vid Sockervägen och Alnarpsvägen i Åkarp. I augusti kommer materialet till de tillfälliga spåren och det första tåget med räls och slipers lastas av strax söder om Sockervägen. Då måste alla ledningar vara på plats och banvallen för de tillfälliga spåren vara klar.

Det mesta av kulverten till Alnarpsåns nya flöde måste också vara färdiggjuten i augusti. Därför arbetar vi vid Alnarpsvägen under hela juli. Öster om Åkarps station bygger vi just nu en pumpstation som ska ta hand om överflödigt vatten.

I Åkarp arbetar även med att bygga banvallen för de tillfälliga spåren vid stationen, och den tillfälliga stationen. När vi lägger ut stenmaterial till banvallen kör vi med vält i omgångar vilket medför att det kan vibrera i byggnader intill. Vi bygger också bullerskyddsplank intill banvallen. Anslutningarna till stationsplattformarna kan ändras under sommaren. Följ de orangea skyltarna så kommer du rätt.

Alnarpsåns nya flöde vid Sockervägen i Åkarp. 

Plattformsbygge och ledningsarbete i Arlöv

Vid den nya järnvägsbron över Lommavägen i Arlöv kommer vi bygga nya bullerskyddsplank. Det är ett arbete som stått stilla ett tag, så snart som möjligt kommer vi göra färdigt bullerskyddet av hänsyn till de som bor nära spåren.

Vid Burlövs station kommer vi att arbeta med plattformarna som byggs väster om nuvarande station. När vi lägger ut stenmaterial till banvallen genom Arlövkör vi med vält i omgångar vilket medför att det kan vibrera i byggnader intill.

Vid Kronetorpsvägen, där vi byggt en ny bro, kommer vi eventuellt att gräva och flytta ledningar.

Banvallsbygget i Arlöv.