Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över Åkarps station och Södra stambanan.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gångvägarna vid Åkarps station ändras

Vid Åkarps station förbereder vi marken för bygget av stödmurar för de nedsänkta spåren. Vi lägger också om den sista delen av en avloppsledning. Det innebär att vägarna upp till perrongerna kommer att ändras under nästa vecka.

Stödmurarna som byggs längs spåren i Åkarp är så kallade slitsmurar, en metod som är speciellt lämpligt där det är ont om plats och tättbebyggt. Slitsmurarna grävs och gjuts direkt i marken och arbetet är inte lika störande som med traditionell metod.

Tillfälliga tunneln stängs

Arbetet med stödmurarna startar längre fram i vinter men redan nu förbereder vi ytorna längs spåren. Det innebär att vi måste stänga den tillfälliga tunneln under en tid. Vi bygger en ny tillfällig väg till östra perrongen över de tillfälliga spåren. Den gamla tunneln under spåren är öppen så att det är möjligt med gång- och cykeltrafik under spåren.

Ny väg upp till västra perrongen

Längs spåren på den västra sidan har vi grävt ner en ny avloppsledning, från bron vid Gränsvägen söderut mot stationstunneln. Nu ska den sista biten av ledningen grävas ner och då måste vi tillfälligt flytta vägen upp till den västra perrongen. Vi måste också ta bort trapporna upp till stationen.

Vägarna vid stationen leds om under vecka 46.

Akarps-station-omledningar-nov-2019-750.png
Klicka på bilden för större format.

Arbetet med stödmurarna kommer att pågå under vintern och våren. Vägarna till perrongerna och genom arbetsområdet kommer att ändras flera gånger under tiden. Följ de orangea skyltarna och var ute i god tid när du ska med tåget.