Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Man på racercykel på cykelbana vid landsväg.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Cykelpendla under tågstoppet

Vill du slippa stress under morgonpendlingen eller undvika bilköer under tågstoppet i augusti? Då kan cykelpendling vare ett alternativ. Vi har tagit fram tre alternativa cykelvägar mellan Malmö och Lund och orterna på sträckan.

I augusti stoppas all tågtrafik mellan Malmö och Lund under knappt en vecka. Ersättningsbussar sätts in på sträckan, men det kommer att ta längre tid än normalt att pendla på sträckan. Det kommer dessutom att bli trafiktätt på vägarna, speciellt under rusningstid.

Att cykla mellan Malmö och Lund tar cirka en timme vilket gör det till ett fullgott alternativ. Vi har tagit fram tre förslag på cykelstråk mellan Malmö och Lund. Bor du i Arlöv, Åkarp eller Hjärup är det lätt att ansluta till något av stråken.

I augusti kommer upprustningen av cykelvägen på Lundavägen, från Hjärup till väg 108, vara klar, vilket också underlättar cykelpendlingen.

Under tågstoppsveckan planerar vi lite olika aktiviteter för cykelpendlare. På vår cykelpendlingssida hittar du mer information och kartor. Trafikverket.se/cykelpendla