Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nattbild på grävmaskin i spårområdet och gulklädd arbetare som bevakar grävarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kontaktledningsarbeten i Arlöv påverkar tågtrafiken under januari

I början på året kommer vi att bygga färdigt kontaktledningarna i Arlöv inför flytten av tågtrafiken till nya spår i augusti. Det innebär en del nattarbete, vilket också kommer att påverka tågtrafiken mellan Malmö och Lund.

Tiden fram till augusti nästa år är det fokus på att bygga färdigt de tillfälliga spåren mellan Åkarp och Hjärup och de nya spåren genom Arlöv. På Arlövs bangård och längs spåren i Arlöv har vi den senaste tiden byggt banvall och spår. Under januari kommer vi också att arbeta med kontaktledningarna för de nya spåren.

Stopp i tågtrafiken för säkert arbete

En del av arbetena sker i spårområdet eller nära spåren, tågtrafiken påverkas därför vissa tider för att arbetena ska kunna genomföras på ett säkert sätt. För att störa så lite som möjligt utför vi dessa arbeten främst när det är mindre trafik, på helger och nätter.

Under trettondagshelgen kommer ett av spåren att stängas av natt mot tisdag för arbeten med kontaktledningar, vilket innebär att vissa tåg ställs in mellan Malmö och Lund. Helg- och nattarbeten som påverkar tågtrafiken kommer sedan att genomföras under hela januari. I Skånetrafikens reseplanerare, i appen och på skanetrafiken.se, finns mer information.

Nattbild på grävmaskin i spårområdet och gulklädd arbetare som bevakar och dirigerar ett lyft av ett kontaktledningsfundament.
 

Nattarbete

Arbetena med kontaktledningarna vid Arlövs bangård och längs spåren i Arlöv utförs innanför bullerskyddsskärmar men en del arbeten kan höras och uppfattas som störande. För att kunna arbete säkert måste vi också använda starka strålkastare på arbetsplatserna.