Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ett Öresundståg passerar på järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så påverkas Kronetorpsvägen i Arlöv när järnvägsbron byggs om

I höst byggs järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv om. Arbetet påverkar Kronetorpsvägen under cirka ett halvår. Personbilar kommer att kunna passera den mesta tiden men under fyra veckor under hösten är vägen stängd.

Järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv för de fyra spåren byggs i två etapper. Den första brodelen byggdes för två år sedan. Etapp två pågår preliminärt från september 2020 till april 2021.

Kronetorpsvägen stängd i fyra veckor

När den gamla brodelen rivs måste Kronetorpsvägen stängas helt för att arbetet ska kunna genomföras på ett säkert sätt, för allmänheten och byggarbetare. Arbetsområdet omfattar sträckan mellan rondellen Företagsvägen/Testvägen och infarten till Burlövsbadet/Burlöv Center. Vägen är stängd under fyra veckor, från 12 oktober till 10 november. Vägen stängs också en vecka i mars/april 2021 när bygget avvecklas.

Uppdatering december 2020

Kronetorpsvägen i Arlöv stängs kväll och natt 16-17 december

Från 20.00 den 16 december till 08.00 17 december gjuter Fyrspåret valvet på den nya järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv. För att arbetet ska kunna genomföras på ett säkert sätt, för byggarbetare och trafikanter, stängs Kronetorpsvägen under gjutningen.

Öppet för personbilar

Från 10 november är Kronetorpsvägen öppen för fordon med maximal höjd på 4,2 meter. Lastbilar och tung trafik, gående och cyklister leds om till andra vägar. Skyltar visar alternativa vägar.

En kartbild över Arlöv där vägen som är avstängd är markerad. Textrutor i kartan berättar anger alternativa vägar för trafiken runt Arlöv via E6.01, Lommavägen, Gamla Lundavägen och Kronetorpsvägen.
 

Kartor med preliminära omledningar