Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över Södra stambanan vid Klostergården i Lund och Åkerlund och Rausings väg.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ledningsarbeten vid Klostergården förbereder för Fyrspårsbygget

Nu startar vi ett förberedande arbete vid platsen för Klostergårdens station. Det är ledningar som måste flyttas inför stationsbygget. Under arbetet kommer gång- och cykeltunneln mellan Klostergården och Åkerlund och Rausings väg att stängas.

Under februari startar arbetet med att gräva och lägga om Kraftringens ledningar för el och fjärrvärme. Arbetet påverkar gång- och cykeltunneln under spåren som kommer att vara avstängd från slutet av februari och preliminärt fram till sommaren.

Omledning via Ringvägen

När gång- och cykeltunneln stängs leds trafiken norrut till gång- och cykelvägen under järnvägen på Ringvägen. Tunneln stängs preliminärt i slutet av februari. Följ de orangea skyltarna för omledning. Kartan nedan visar den preliminära omledningsvägen.

Gång- och cykelvägen under spåren stängs. Omledningsväg via den orangea sträckan. 

Ett arbetsområde etableras på båda sidor om spåren vid tunneln. Arbetena kommer att påverka Åkerlund och Rausings väg under senare delen av arbetet, längre fram i vår, men ett körfält av gatan kommer vara öppen för trafik. Visselvägen, mellan spåren och fotbollsplanerna, kommer att vara öppen.

Miljödom för Fyrspårsbygget

I december gav Mark- och miljödomstolen Trafikverket tillstånd till bygget av fyra spår. Nästa steg i processen är att skriva kontrakt med en entreprenör. Planen är att starta bygget av spåren och stationen under 2020.