Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsspår över åkermark.

I Flackarp, norr om Hjärup, bygger vi en växel för arbetet med de fyra nya spåren. Växeln byggs väster om dagens spår.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Spårarbeten påverkar tågtrafiken under våren

Under april och resten av våren förbereder vi för den stora inkopplingen i augusti av nya och tillfälliga spår. Till helgen bygger vi bland annat en växel norr om Hjärup. Det är ett nattarbete som påverkar tågtrafiken mellan Malmö och Lund.

Det återstår en del arbeten inför den stora inkopplingen i slutet av sommaren, 22-28 augusti. Då ska de tillfälliga och nya spåren kopplas in på järnvägen mellan Malmö och Lund, och den ombyggda Lommabanan kopplas in vid Arlövs bangård.

Från april och under resten av våren kommer vi bland annat att ta ner gamla kontaktledningsbryggor i Arlöv och bygga växlar som senare används vid inkopplingen. Vi kommer också att gräva kanaler för ledningar som ska korsa stambanan på olika ställen och koppla in elkraft.

De arbeten som kan göras nu underlättar för den stora inkopplingen i augusti. Arbetena sker ofta i eller nära spåren, därför stoppas tågtrafiken en del nätterna för att påverka så få resenärer som möjligt.

2020 03 Arlövs bangård-750.png

Så påverkas tågtrafiken under våren

I slutet av april kommer vi bland annat att bygga en växel i Flackarp för det framtida bygget av de fyra spåren, och vi river gamla kontaktledningsbryggor i Arlöv. För att kunna arbeta säkert kan inga tåg köra mellan Malmö och Lund från 21.00 till 05.00, natten mot söndag under några helger, nu närmast 25-26 april.

Under stoppet är Pågatågen inställda mellan Malmö C och Lund C. Bussar ersätter via Burlöv, Åkarp och Hjärup. Öresundståg till och från Helsingborg/Göteborg kör annan väg, medan andra Öresundståg är inställda mellan Malmö C och Lund C.

Nattarbete-arlov-750-230.png

Färre tåg kör på vardagsnätterna under våren

Resten av april till början av maj kommer ett spår mellan Malmö och Lund att vara avstängt de flesta kvällar och nätter under vardagar. Det innebär att vissa tåg har ändrade tider och en del Pågatågen är inställda på sträckorna Malmö C–Kävlinge och Malmö Hyllie–Lund C. Öresundstågen till och från Helsingborg/ Göteborg kör på annan bana och stannar inte på Lund C, de gör istället extra uppehåll i Kävlinge.

I Skånetrafikens kanaler hittar du information om resor och ersättningsbussar då tågtrafiken påverkas

Läs mer om den stora inkoppling och tågstoppet i augusti