Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tillfälliga stationen i Åkarp. Järnvägsspår, perrong med träbänk och papperskorg.

Så går och cyklar du vid den tillfälliga stationen i Åkarp

Den tillfälliga stationen i Åkarp öppnas 29 augusti, när de tillfälliga spåren öppnas. Via tunneln under stationen når du perrongerna, och ska du till andra sidan Åkarp ska du först använda den gamla tunneln, senare en passage genom arbetsområdet.

Den tillfälliga stationen ligger intill den gamla stationen på Stationsvägen. Vid stationen finns parkering för cyklar. Bilparkering finns i anslutning till bollplanerna och vid Dalslundsskolan.

Ny passage under spåren och genom arbetsområdet

Via en tunnel under spåren byter du perrong, precis som på den gamla stationen. Det finns både trappor och ramp ner till tunneln. Det är också tunneln du ska använda när du ska passera spåren, gående och med cykel. Följ skyltar vid stationen så hittar du rätt. Under de två åren som stationen är i drift kommer vägarna vid stationen att ändras vid några tillfällen. Se karta nedan.

Karta över stationsområdet i Åkarp och den tillfälliga stationen(1) Den första tiden använder du även tunneln under de gamla spåren som ansluter till den gamla gång-/cykelstigen.
(2) Senare i höst flyttar vi anslutningen en bit norrut. Då stängs den gamla tunneln och du tar du dig genom arbetsområdet på en väg i marknivå vid slutet av perrongen.
Klicka på bilden för större format (PDF).

Åkarps gamla station och den tillfälliga som öppnar 29 augusti.