Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tillfälliga stationen i Åkarp. Järnvägsspår, perrong med träbänk och papperskorg.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så går och cyklar du vid den tillfälliga stationen i Åkarp

Den tillfälliga stationen i Åkarp öppnades 29 augusti, samtidigt med de tillfälliga spåren. Via tunneln under stationen når du perrongerna. Ska du till andra sidan Åkarp går du genom stationstunneln och passagen genom arbetsområdet.

Den tillfälliga stationen ligger intill den gamla stationen på Stationsvägen. Vid stationen finns parkering för cyklar. Bilparkering finns i anslutning till bollplanerna och vid Dalslundsskolan.

Ny passage under spåren och genom arbetsområdet

Via en tunnel under spåren byter du perrong, precis som på den gamla stationen. Det finns både trappor och ramp ner till tunneln. Det är också tunneln du ska använda när du ska passera spåren, gående och med cykel. Följ skyltar vid stationen så hittar du rätt. Under de två åren som stationen är i drift kommer vägarna vid stationen att ändras vid några tillfällen. Se karta nedan.

En kartbild över stationsområdet i Åkarp. gröna prickade linjer de olika gång- och cykelvägarna som under kommer att användas under åren 2020-2022.
(1) Den första tiden använder du även tunneln under de gamla spåren som ansluter till den gamla gång-/cykelstigen. (2) Senare i höst flyttar vi anslutningen en bit norrut. Då stängs den gamla tunneln och du tar du dig genom arbetsområdet på en väg i marknivå vid slutet av perrongen. 

Gång- och cykelväg flyttas i januari 2021

En flygbild över stationsområdet i Åkarp och byggarnetsplatsen intill. En röd byggkran och ett stort område med armering mitt i bilden. Till väsnter gula containrar och villor. Till höger stationsperrongen och två järnvägsspår. Röda kryss markerar den väg som stängs och gröna linjer visar var den nya vägen går.
I början av januari flytta vi den tillfälliga gång-/cykelvägen på den västra sidan om Åkarps station cirka 25 meter söderut, över tunneltaket.