Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya tillfälliga stationen i Hjärup, perrong, järnvägsspår och stationsskylt.

Så går och cyklar du vid den tillfälliga stationen i Hjärup

Den tillfälliga stationen i Hjärup öppnas den 29 augusti, när de tillfälliga spåren är inkopplade. Men redan på förmiddagen 26 augusti öppnar vi tunneln under stationen för att du ska kunna ta dig till andra sidan spåren.

Via en tunnel under nya stationen och en tillfällig passage över de gamla spåren tar du dig till perrongerna, och om du ska till andra sidan Hjärup.

Den tillfälliga stationen i Hjärup ligger en bit söder om den gamla stationen. Vid stationen kommer det att finnas parkering för både cyklar och bilar. Vid stationen bygger vi också en ny gång- och cykelbana på Banvallsvägen som ansluter till cykelvägen in mot Hjärups centrum.

Ny passage under stationen och genom arbetsområdet från 26 augusti

Via en tunnel under spåren byter du perrong, precis som på den gamla stationen. Det finns både trappor och ramp ner till tunneln. Det är också tunneln du ska använda när du ska passera spåren och arbetsområdet, gående och med cykel. Följ skyltar vid stationen så hittar du rätt.

Tillfälliga stationen i Hjärup med gång- och cykelvägar.
När gång-/cykeltunneln vid den gamla stationen stängs, preliminärt på förmiddagen 26 augusti, öppnar vi tunneln vid tillfälliga stationen. Den gröna linjen visar hur du går och cyklar under stationen och över gamla spåren.  

Under de två åren som stationen är drift kommer vägarna vid stationen att ändras vid några tillfällen. Se karta nedan.

Hjarup-2020-tillfällig-station-karta.png
(1) Den första tiden i höst tar du dig över de gamla spåren på en bro i marknivå.
(2) Från årsskiftet flyttar vi preliminärt gång-/cykelvägen närmare schaktet där spåren ska byggas.
(3) Nästa sommar kommer gång-/cykelvägen flyttas ner i schaktet som grävts. Då är också den nya stationsbron i Hjärup klar som kommer användas för gång- och cykeltrafik.
Alla de olika alternativa vägarna leder till cykelvägen genom Jakriborg som ansluter till Ynglingavägen och Lommavägen. Klicka på bilden för större format.