Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya tillfälliga stationen i Hjärup, perrong, järnvägsspår och stationsskylt.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så går och cyklar du vid den tillfälliga stationen i Hjärup

Den tillfälliga stationen i Hjärup öppnades den 29 augusti, när de tillfälliga spåren kopplades in. Då öppnades också tunneln under stationen som under ett par år är enda passagen till andra sidan spåren.

Via en tunnel under nya stationen och en tillfällig passage över det gamla spårområdet/arbetsområdet tar du dig till perrongerna, och om du ska till andra sidan Hjärup.

Den tillfälliga stationen i Hjärup ligger en bit söder om den gamla stationen. Där finns parkering för både cyklar och bilar. Vid stationen har vi byggt en ny gång- och cykelbana på Banvallsvägen som ansluter till en säker cykelvägen in mot Hjärups centrum.

Gå och cykla säkert till stationen

Observera att det på en del av Banvallsvägen, mellan övergångsstället vid nya stationen och Lars väg, inte finns plats för gång- och cykeltrafik. Använd istället den säkra gång- och cykelvägen vid Malenas väg/Ingris väg när du ska till och från stationsområdet.

Passage under stationen och genom arbetsområdet 

Via en tunnel under spåren byter du perrong, precis som på den gamla stationen. Det finns både trappor och ramp ner till tunneln. Det är också tunneln du ska använda när du ska passera spåren och arbetsområdet, gående och med cykel. Följ skyltar vid stationen så hittar du rätt.

Ny omledning från slutet av november 2020

Flygbild som visar nya sträckningen av den tillfälliga gång-/cykelvägen på den västra sidan om Hjärups station. GC-vägen förlängs ner till schaktet och ansluter direkt till stationstunneln.
Från slutet av november ändrar vi den tillfälliga gång-/cykelvägen på den västra sidan om Hjärups station. GC-vägen förlängs ner till schaktet och ansluter direkt till stationstunneln. 

Under de två åren som stationen är drift kommer vägarna vid stationen att ändras vid några tillfällen. Se karta nedan.

En karta som visar tre olika omledningar för gång- och cykeltrafik vid Hjärups tillfälliga station.
(1) Den första tiden i höst tar du dig över de gamla spåren på en bro i marknivå. (2) I november ändrar vi gång-/cykelvägen. Passagen över arbetsområdet tas bort, istället förlängs vägen ner till schaktet och ansluter till stationstunneln. (3) Nästa sommar kommer gång-/cykelvägen flyttas ner i schaktet som grävts. Då är också den nya stationsbron i Hjärup klar som kommer användas för gång- och cykeltrafik. Alla de olika alternativa vägarna leder till cykelvägen genom Jakriborg som ansluter till Ynglingavägen och Lommavägen. Klicka på bilden för större format.