Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild över Höje å-dalen och järnvägen in till Lund och Klostergården
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi röjer träd och buskar vid järnvägen i Källby och vid Höje å

Brukar du promenera utmed Höje i södra Lund? Nu börjar vi röja träd och buskar längs järnvägen inför bygget av fyra spår in till Lund och Klostergården. Gång- och cykelvägen till Höje å måste därför stängas.

Vi har börjat röja träd och buskar på sträckan utmed parkeringen på Åkerlund och Rausings väg. För att kunna arbeta säkert måste vi redan efter påsk stänga vägen från Åkerlund och Rausings väg ner till reningsverksdammen vid Höje,  Då ska vi röja träd och buskar längs järnvägen. Vägen kommer att vara avstängd under byggtiden. Det går att nå reningsverksdammen via en omledningsvägenfrån Höjeåvägen. 

Vägen längs ån är öppen några veckor till men i maj startar preliminärt förberedelserna inför bygget av järnvägsbron över Höje å. Då stängs vägen under bron av säkerhetsskäl, och arbetsområdet utökas, och då blir det lite svårare att ta sig fram i området.

Avstängning-Höje-å-750.png

Efter påsk röjer vi träd och buskar i det röda området. Det går att nå reningsverksdammen via en omledning från Höjeåvägen.
I maj börjar vi förberedelserna inför bygget av den nya järnvägsbron, då stängs vägen under bron så att vi säkert kan bygga bron.