Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikhinder av bildäck staplade på varandra, målade i gult och rött. Mellan däcken syns bilar och lastbilar som kör in på annan väg.

Nu är E6 stängd – så var avstängningens första dag

Sedan klockan 01.00 13 maj är E6 avstängd vid trafikplats Alnarp. Vägen hålls stängd för att den sista av tre motorvägsbroar över spåren behöver byggas om för att kunna bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv.

Första morgonen efter Trafikverkets avstängning av E6 flöt trafiken som förväntat.

– Det har varit mindre trafik än vanligt på både omledningsvägar och E6 i övrigt men det är viktigt att komma ihåg att det idag är en helgdag och en stor del av pendlarna därför inte varit ute och kört, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare trafikledningsområde syd.

Arbetet i fas

Det inledande arbetet med att bygga om motorvägsbron för E6 över spåren vid trafikplats Alnarp har gått som förväntat. Ett 50-tal personer har varit igång och jobbat under natten och de har ägnat sig åt att stänga av alla vägar på ett säkert sätt samt påbörjat visst schaktarbete. Under torsdagen rivs den gamla bron. Under de kommande dygnen förbereds banan som den nya bron ska rulla på och plats där den nya bron ska stå.

En gul grävmaskin med en hydraulisk hammare står på kanten av en bro och slår sönder bron. Det ryker och dammar runt hammaren.
Det dammar och ryker när den gamla motorvägsbron i trafikplats Alnarp rivs. När bron är borta kommer delar av vägbanken att schaktas bort. 

Visa hänsyn i trafiken

Trafikverket vill åter påminna om att varje fordon som inte kör på E6 under avstängningen underlättar för de som måste köra och för dem som har vägen som arbetsplats.

– Det är viktigt att alla trafikanter fortsatt tänker på att de får räkna med mycket stora trafikstörningar och köer på många vägar i sydvästra Skåne under de kommande veckorna. Det är viktigt att de som ger sig ut och kör visar hänsyn och håller hastighet och avstånd, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare trafikledningsområde syd.