Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ett lila Pågatåg står stilla mellan två plattformar. Plattformen närmast är halvfärdig och håller på att färdigställas.

Alla spår snart på plats genom Arlöv

Tidigare i höstas började vi bygga de östra spåren genom Burlövs station så snart är alla fyra spår genom Arlöv på plats.

Den östra plattformen blir i stort sett en kopia av den västra, som öppnades efter tågstoppet förra sommaren. Just nu är det fokus på att fylla upp plattformen och sedan lägga plattor och bygga vindskydd.

Plattorna berättar

Plattorna fyller fler funktioner. Det ska vara snyggt och dekorativt, men plattorna signalerar också var du befinner dig, ett bra hjälpmedel för den med nedsatt syn. De randiga plattorna signalerar att du går längs med plattformen. Sen kommer en rad med plattor i skarp kontrast, följt av plattor med runda bulor. De betyder stopp. Passerar du dem så går du mot spåret eller en kant.

Serpentinvägen en tillfällig lösning

Delar av gång- och cykelvägen vid stationstunneln har fått ny beläggning och belysningen är på plats i tunneln. På den östra sidan om stationen är ytan begränsad och sluttningen brant. Därför har gång- och cykelvägen fått formen av en serpentin så att lutningen inte blir för brant och alla kan ta sig fram. Vägen är tillfällig och det är Burlövs kommun som planerar för det framtida stationsområdet.