Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En gulkädd arbetare i en liftkorg tar emot fackverksbalk i lyftkran. Det är natt.

Nattarbeten stänger Järnvägen Malmö-Lund två helger

Två helger i november och december stängs tågtrafiken mellan Malmö och Lund nattetid. Då passar Fyrspåret på att installera, underhålla och göra arbeten som annars varit för riskfyllda. Som mest är det hela 15 inplanerade arbeten per natt.

Två intensiva helger väntar våra spårbyggare. 20-22 november är det två nattliga tågstopp mellan Malmö och Lund, och 4-6 december är det dags igen med två nätter med järnvägsarbeten.

Arbete från Burlöv upp till Klostergården

Genom Burlövs station ska nya spår byggas, i Klostergården ska kontaktledningsbryggor monteras och signaler ska sättas upp. Söder om Åkarp, vid Kronetorp, ska tvärkanalisationer grävas ner under spåren, det är smala tråg av betong för kablar. Och när tillfälle bjud görs också en del underhållsarbeten på sträckan. Bland annat ska de tillfälliga spåren mellan Åkarp och Hjärup riktas.

Adventsarbete i spåren 4-6 december

Första helgen i december ska kontaktledningsstolpar monteras söder om Lund, vid Kronetorp byggs kabelrännor och tvärkanalisationer. Genom Arlöv är det kabelarbeten och så ska skåp och hus för teknik sättas på plats.

I Lund börjar vi också med de framtida bullerskyddsskärmarna mellan spåren och kolonierna Månslyckan och Haga. Under helgen 4-6 december trycker entreprenören ner fundament till skärmarna. I början på nästa år monteras själva bullerskyddsskärmarna.

Spårområde där nya spår byggs. Kontaktledningsbryggor i en lång rad. På vänster sida om spårområder träd och grönska.
Kontaktledningsbryggor vid Klostergårdens nya station. Och fler ska det bli under helgen! 

Kolla din resa med Skånetrafiken

Ska du resa sent på kvällen, natten eller tidigt på morgonen under arbetshelgerna? Tågstoppet är från lördag 23.03 till söndag 7.55 och från söndag 21.20 till måndag 4.53. Hur tågtrafiken påverkas ser du bäst i Skånetrafikens app eller på hemsidan. De har alltid den senast uppdaterade reseinformationen. Tänk på att vara ute i god tid.