Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skymningsbild med rödförgad himmel. Två blöta körfält på en motorväg, ett arbetsfordon med påslagna strålkastare närmar sig.

Nu rullar trafiken genom trafikplats Alnarp igen

Vid halv tre på måndagsmorgonen öppnades E6 norr om Malmö, först de norrgående körfälten, sedan de södergående. Nu väntar en veckas arbete med att plocka ner alla skyltar och hänvisningar till omledningsvägarna.

Återställningsarbetet efter lanseringen förra veckan gick snabbt, snabbare än förväntat och E6 öppnades i etapper från halv tre på måndagsmorgonen. Först det norrgående körfältet vid halv tre, sedan det södergående vid fyra-tiden på morgonen.

20210523-återställing-750.jpg

Nu plockas skyltarna ner – ha tålamod

Entreprenören är redan i fullt arbetet med att montera ner skyltarna om avstängningen. Målet är att alla skyltar om vägstoppet och omledningsvägarna ska monteras ner i denna vecka. De stora skyltarna längs E6 plockas ner först, sedan på de angränsande vägarna.

Asfaltsmaskin som lägger ut svart, blöt asfalt. Det regnar och flera gulklädda arbetare rör sig runt maskinen.
Under söndagen asfalterades E6 och målades. 

Ha tålamod, det är skyltar på över 150 platser som ska plockas ner, och på vissa platser måste trafiken begränsas något för att arbetet med skyltarna ska kunna utföras säkert för alla. Kör försiktigt förbi de olika arbetena med skyltarna.

Intensivt helgarbete

I fredags var återställningsarbetet så långt framme att projektledningen kunde sätta en ny öppningstid för E6. Då hade sten- och fyllnadsmaterial lagts ut och packats vid brofästena. Under lördagen började vi att asfaltera vägen. På söndag kväll var asfalt och linjer helt klara och på kvällen och natten till måndagen färdigställdes räckena och bullerskärmar. Efter städning och finputs kunde trafiken släppas på.

Hur klarade du avstängningen?

Vi är nyfikna på hur du som drabbades av avstängningen vid trafikplats Alnarp mellan den 13-24 maj löste din vardag. Följ länken och svara på några enkla frågor. Det går snabbt och hjälper oss att bli ännu bättre.