Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågräls som korsar varandra i en växel.

Tågstopp Malmö-Lund 28 augusti - 6 september

Mellan 28 augusti och 6 september stoppas tågtrafiken Malmö och Lund då nya växlar byggs och två nya järnvägsbroar lanseras vid Klostergården i Lund. Bussar ersätter persontrafiken på sträckan. Planera för tågstoppet och räkna med längre restid.

Tillsammans med Skånetrafiken arbetar vi för att trafikstoppet ska bli så tryggt och smidigt som möjligt för alla som behöver resa. 

Så påverkas du av tågstoppet

Stoppet innebär att all tågtrafik på Södra stambanan norrifrån stannar och vänder i Lund, och för resa vidare söderut är det ersättningsbuss som gäller. Nästan all trafik från söder stannar vid Malmö C, med undantag för de pågatåg som normalt stannar i Burlöv, Åkarp och Hjärup. Sök din resa i Skånetrafikens app.

Det är stopp i tågtrafiken mellan 02.00 28 augusti och 02.00 6 september.

Så kör ersättningsbussarna

Ersättningsbussar kör Lund - Hjärup och  Lund - Malmö. Bussarna stannar vid Banvallsvägen i Hjärup, vid Bangatan och Skyttelbron vid Lund C och i Malmö stannar bussarna vid Utställningsgatan, norr om Malmö C.

Tänk på att:

  • Vissa pågatåg, kommer att trafikera stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup, där de vänder. Ersättningsbussar tar dig mellan Hjärup och Lund. 
  • Det kan bli tätare trafik på vägarna eftersom fler kommer att pendla med bil. Undvika att resa under rusningstid, då slipper du själv att påverkas av tågstoppet och du underlättar för dem som måste resa.
  • Aktuell reseinformation under stoppet i hittar du i Skånetrafikens app eller i andra tågbolags kanaler.

Varför stängs järnvägen mellan Malmö och Lund?

Vi bygger för en framtid där fler kan åka tåg. I samband med järnvägsutbyggnaden mellan Malmö och Lund byggs en ny station vid Klostergården i Lund. Mellan 28 augusti och 6 september skjuts två nya järnvägsbroar in i banvallen vid Klostergården. Dessutom byggs nya växlar i spåren som förberedelse inför inkopplingen av fyra spår 2023.