Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Stopp i tågtrafik mellan Malmö och Lund i augusti

I augusti 2020 stoppas all tågtrafik mellan Malmö och Lund under knappt en vecka. Stoppet är nödvändigt för att Trafikverket ska kunna bygga fyra spår på sträckan, vilket kommer minska trafikstörningarna och gör det möjligt att köra fler tåg i framtiden.

De fyra nya spåren ska byggas på samma plats som dagens två spår vilket kräver en omledning av tågtrafiken till två tillfälliga spår. När de tillfälliga spåren kopplas in på Södra Stambanan måste järnvägstrafiken stoppas helt mellan Malmö och Lund under knappt en vecka, från 22 augusti 23.00 till och med 28 augusti.

Stoppet innebär att i stort sett all tågtrafik norrifrån stannar i Lund, och trafik från söder stannar i Malmö. Undantagen är trafik som kör på Lommabanan, som öppnas 23 augusti. Vissa nattåg kör annan väg förbi stoppet. Snälltåget vänder i Eslöv.

Under tågstoppet sätts ersättningsbussar in mellan Malmö och Lund och för stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup. Aktuell reseinformation under avstängningen finns hos Skånetrafiken, trafikverket.se eller hos det resebolag där du köpt din biljett.

Så planera du för tågstoppet i augusti

Tågstoppet innebär att det tar längre tid för dig att resa, men ersättningsbussar mellan Malmö och Lund kommer att se till att du fortfarande kan resa.
Vi arbetar för att trafikstoppet ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla de som måste resa.

Ju färre som reser mellan Malmö och Lund under tågstoppet desto lättare blir det för dem som måste resa.
Det kommer vara trångt på de ersättningsbussar som sätts in och tätare trafik på vägarna om fler pendlar med bil. 

Kan du undvika att resa under tågstoppet, eller under rusningstid, slipper du själv att påverkas av tågstoppet. 
Det blir en besvärlig vecka för de som pendlar på sträckan Malmö och Lund. För den som kan planera om sin resa, samåka eller arbeta hemma blir tågstoppet mindre jobbigt.

Reseinformation hittar hos Skånetrafiken, trafikverket.se eller hos det resebolag där du köpt din biljett.