Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna som cyklar längs väg och gröna fält

Cykelpendla med oss mellan Malmö och Lund

Från den 22-28 augusti är det stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund. Vill du undvika bilkö på väg till jobbet? Cykelpendla med oss!

I augusti stoppas all tågtrafik mellan Malmö och Lund under knappt en vecka. Då sker den stora inkopplingen till de tillfälliga spåren. Ersättningsbussar sätts in på sträckan, men det kommer att bli trafiktätt på vägarna, speciellt under rusningstid.

Under rusningstrafik kommer det att vara 7 000 resenärer i timmen som ska ta sig mellan städerna, och för att underlätta trycket vill vi uppmuntra dig som pendlar att göra det på två hjul. 

22-28 augusti: Tågstopp mellan Malmö-Lund

Från lördag den 22 augusti kl 23.00 till fredag den 28 augusti stoppas tågtrafiken mellan Malmö och Lund. Då cykelpendlar vi istället! Anslut på cykel längs med vår sträcka där det passar dig. Teama upp med en kollega och njut av de sista dagarna i augusti på cykel till och från jobbet.

Det är ca 20 km mellan Malmö och Lund och det tar ca 1 h att cykla mellan städerna. Vad tar det att sitta i bilkö under tågstoppsveckan?

Anmäl dig till guidad cykelpendling

Vi erbjuder guidad cykelpendling längs Lundavägsstråket, vardagar, från måndag den 17 augusti till fredag den 28 augusti i båda riktningar. De guidade turerna avgår på morgonen. Det finns möjlighet att ansluta längs vägen.

För mer information, anmäl ditt intresse i formuläret nedan.