Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna som cyklar längs väg och gröna fält

Cykelpendla under tågstoppet!

Vill du slippa stress, bilköer och ersättningsbussar under tågstoppet? Att cykelpendla är då kanske ett alternativ. Du kan dessutom vara med i vår cykelbildtävling och vinna spelet Ticket to ride.

28 augusti till 6 september stoppas all tågtrafik mellan Malmö och Lund. Ersättningsbussar sätts in på sträckan, men det kommer att ta längre tid än normalt att pendla på sträckan. Det kommer dessutom att bli trafiktätt på vägarna, speciellt under rusningstid.

Att cykla mellan Malmö och Lund tar cirka en timme. Om du bor i Arlöv, Lomma, Åkarp eller Hjärup är det ännu kortare restid. Upprustningen av cykelvägen vid Lundavägen, från Hjärup till väg 108, är nu helt klar, vilket underlättar för dig som vill cykelpendla.

Tågstoppsvecka = cykelvecka

Under tågstoppet kan du som väljer att cykelpendla delta i vår cykelbildtävling och ha chans att vinna spelet Ticket To Ride. Mer om tävlingen senare i sommar.

Tre bra cykelvägar

Karta över Malmö/Lundområdet med tre olika cykelvägar utmärkta med grön, orange och blå färg.
Vi har tagit fram tre förslag på cykelstråk mellan Malmö och Lund. Bor du i Arlöv, Lomma, Åkarp eller Hjärup är det lätt att ansluta till något av stråken.