Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bildkollage på en cykel vid en cykelskylt samt olika personer som cyklar

Cykelpendla under tågstoppet - tävla med din cykelbild

28 augusti – 6 september är det tågstopp mellan Malmö och Lund. Vill du slippa stress, bilköer och ersättningsbussar? Cykelpendla och var med i vår cykelbildstävling.

Precis som förra året stoppas tågtrafiken mellan Malmö och Lund. Ditt uppdrag blir att under de här dagarna ta cykeln – och föreviga det med en cykelbild. Under fem vardagar drar vi en vinnare som får brädspelet Ticket to ride.

Cykelselfie på en kvinna med cykelhjälm på huvudet
Tagga oss i din cykelbild. 

Så här gör du för att utföra ditt uppdrag:

1.    Ta en bild längs din cykelväg någonstans mellan Malmö och Lund.
2.    Lägg ut bilden på Instagram.
3.    Tagga @lund_arlov4spar och hashtagga din bild med #cykelvecka.

Måndag till fredag under tågstoppet drar vi varje dag en cykelbildsvinnare som får prova på att bygga järnväg i brädspelet Ticket to ride. Du kan delta i tävlingen varje dag.

När du har genomfört ditt uppdrag:

Du som har skickat en cykelbild varje dag under cykelveckan har inte bara lyckats med hela uppdraget utan får också chans att vinna fina cykelkit i vårt stora avslutande lotteri.

Vinnarna presenteras dagligen under cykelveckan och den 7 september på Instagram.

Tre bra cykelvägar

Att cykla mellan Malmö och Lund tar cirka en timme. Det finns totalt tre förslag på cykelstråk mellan Malmö och Lund. Upprustningen av cykelvägen på Lundavägen, från Hjärup till väg 108, är nu helt klar, vilket också underlättar för dig som vill cykelpendla. 

Tänk på att du inte behöver cykla hela sträckan mellan Malmö-Lund för att vara med i vår tävling.

Lycka till!

Karta över Malmö/Lundområdet med tre olika cykelvägar utmärkta med grön, orange och blå färg.
Vi har tagit fram tre förslag på cykelstråk mellan Malmö och Lund. Bor du i Arlöv, Lomma, Åkarp eller Hjärup är det lätt att ansluta till något av stråken.