Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pågatåg som passerar på järnväg.

Fler trafikutmaningar i Skåne när vi bygger för framtiden

Fyrspåret Malmö-Lund är det största infrastrukturprojekt just nu i södra Sverige. Men det finns också andra tågsträckor och hårt trafikerade vägar i Skåne som byggs om de närmaste åren, för att skapa bättre förutsättningar för transporter.

Att bygga dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg är en viktig pusselbit för bättre kapacitet på västkustbanan. Med nya mötesspår och stationer Åstorp-Teckomatorp och Kävlinge-Malmö blir pendlingsmöjligheterna i västra Skåne bättre. Byte av spår och växlar mellan Helsingborg och Teckomatorp ger en mer robust järnväg och färre störningar.

Förbättringar på både väg och järnväg

Vi gör även satsningar på flera vägsträckor för att förbättra framkomligheten och säkerheten. Vid trafikplats Alnarp norr om Malmö, där E6/E20 passerar över Södra stambanan, ska en ny motorvägsbro byggas över de fyra spåren. Vi planerar också för flera åtgärder som förbättrar E6. På E22 genom Lund bygger vi om trafikplatserna Lund Södra, Gastelyckan och Lund Norra. Den hårt trafikerade väg 108 mellan Staffanstorp och Lund görs om till mötesfri väg.  

Alla dessa satsningar är nödvändiga för framtida resor och transporter. Vi jobbar tillsammans med våra entreprenörer för att göra det så smidigt som möjligt att ta sig fram, även när vi bygger.

De största väg- och järnvägsbyggena de närmaste åren i Skåne

Skåne län_åtgärder_text_750px.png

Klicka på bilden för större format (PDF, öppnas i nytt fönster)