Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hässleholm–Lund, kontaktledningsbyte

Järnvägen mellan Lund och Hässleholm utgör en del av Södra stambanan som är dubbelspårig och hårt trafikerad av såväl godståg, fjärrtåg som pendeltåg. Kontaktledningen längs med sträckan är mycket sliten på båda spåren och risken för tågstörningar ökar.

Idag är sträckan Lund-Höör en av Sveriges mest trafikerade sträckor. Mellan Lund och Hässleholm är kontaktledningarna slitna och det finns stor risk för tågstörningar. För att öka driftsäkerheten byter vi ut kontaktledningarna på sträckan Lund-Hässleholm under åren 2016-2019.

Helgavstängningar

Att arbeta med järnvägens elledningar ställer stora krav på säkerheten och kräver ibland att båda spåren är stängda. Vi har fram tills det är helt färdigt planerat in avstängningar då det är helt stängt på sträckan. När tågen inte kan gå fasas också diverse underhållsarbeten in så att stopptiden utnyttjas maximalt. Främst sker tågstoppen under veckoslut då färre resenärer är i omlopp. Mer om när avstängningarna är aktuella och om ersättningstrafik finns att läsa löpande hos de tågoperatörer som trafikerar sträckan.

Helgavstängningar under 2019

Följande tågstopp på sträckan Lund-Hässleholm är planerade under 2019:

27-29 april, 11-13 maj, 25-27 maj med med start alltid lördag klockan kl 01.15 och slut alltid måndag klockan 03.00.

SJ:s tåg leds om på andra banor, medan Pågatåg och Öresundståg ersätts med buss

Mer om hur din resa påverkas kan du läsa om på tågoperatörernas hemsida: