Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

ett tåg

Kontaktledningsbyte Lund-Tornhill

Lund och Tornhill utgör första etappen av kontaktledningsbytet på sträckan mellan Hässleholm och Lund. Vi kommer att riva den gamla anläggningen för att bygga en helt ny.

Vi bygger ett helt nytt kontaktledningssystem

Sträckan mellan Lund och Tornhill är en del av södra stambanan. Det befintliga kontaktledningssystemet är i dåligt skick och behöver rustas upp. Detta innebär att vi kommer att riva den gamla anläggningen för att bygga en helt ny, med nya fundament, stolpar och ny kontaktledning. Vi ersätter även dagens strömförsörjningssystem med ett nytt system (AT) som ger en jämnare strömförsörjning och är mer energieffektivt.

Förberedande arbeten startar vecka 33

Projektet är uppdelat i flera etapper, där vi i augusti 2014 ska påbörja arbetet med den första etappen mellan Lund och Tornhill. Vi kommer att lägga upp vårt arbete så att tågtrafiken kan pågå med så få störningar som möjligt. Ibland behöver vi trots det stänga av spåret helt för att möjliggöra vissa arbetsmoment och därmed säkerställa arbetsmiljön för vår entreprenör.

För uppgifter om tågtrafik, kontakta Skånetrafiken.