Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Juni

Under juni månad skulle man lätt kunna tro att våra projekt stannar av men vad gäller våra projekt fortsätter de i stort sett oförändrad styrka

Helgen vecka 26 och 27 har vi dessutom återigen stora avstängningar på hela sträckan då vi förutom utför våra kontaktledningsarbeten som vanligt samordnar in andra arbeten så som tex underhållsarbeten.

Vi får hålla tummarna för att såväl resenärer som godtrafiken under sommaren kommer att resa störningafritt eftersom det är många banarbeten igång, inte bara i Skåne utan även i resten av landet.

Läs mer om sommaren arbeten

Vi pratar säkerhet intill järnvägen

Under perioden som gått har vi även hunnit med att besöka en skola och prata om säkerhet kring järnvägen. Ett väldigt viktigt ämne som inte får falla i glömska när vi i projektet fokuserar på säkerhet. Det är alltför lätt att glömma att tågen vare sig kan väja eller näst intill inte kan stanna om obehöriga, stora som små, hamnar för nära tåget.

...genomgång med de olika skiften

Vi har även haft genomgångar med de olika skiften i kontaktledningsupprustningen för att på så vis fräscha upp kunskapen kring vad som är viktigt att tänka på i byggnationen men även vad gäller säkerhet och tidsöverdrag.

Och mitt i allt detta har det hunnits jobba i ett rasande tempo där ute i spåren! Mest nattetid dock. Bilderna nedan är från arbetet.

Avstämningsmöte inför kontaktledningsarbeten.

Maskinisterna är uppe och jobbar tidigt.Rallar-mat.Vi gör även korsningsbyten på nätterna.