Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Maj

Under 20-22 maj hade vi vår tredje stora totalavstängning på sträckan Hässleholm-Lund

Avsnittet Hässleholm-Lund utgör en del av Södra stambanan. Det är en dubbelspårig sträcka som är hårt trafikerad av såväl godståg, fjärrtåg som pendeltåg. Den södra delen, Höör-Lund, är ett av Sveriges mest trafikerade banavsnitt. Den klassas som bantyp 1 och Hässleholm-Höör klassas som bantyp 2.

De arbeten som vi gjorde under helgen vecka 21 minskar sårbarheten och ökar järnvägens kapacitet. Åtgärderna krävde att tågtrafiken stängdes av helt, både för att vi skulle kunna utföra arbetet rent praktiskt, och för att arbetsmiljön skulle vara säker. Säkerheten kommer alltid i första hand.

När vi stänger av tågtrafiken ser vi även till att samordna våra åtgärder med underhållsarbeten, för att förbättra och göra järnvägen mer driftsäker. Vi utförde kontaktledningsjobb, mindre underhållsåtgärder och beställaren gjorde även en syn längst en delsträcka med dressincyklar.