Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

faunastängsel längs väg 108

Väg 108, Svedala–Staffanstorp, viltåtgärder vid Bökeberg

Trafikverket har satt upp faunastängsel längs väg 108 genom Bökeberg i Svedala kommun. Det kommer att öka trafiksäkerheten och minska antalet viltolyckor.

Vi har satt upp ett så kallat faunastängsel längs väg 108 genom Bökeberg. För att förbättra viltets rörelsefrihet kommer vi att öppna upp faunastängslet på två platser så att djuren kan passera över vägen. Vid dessa viltpassager kommer vi även att installera ett tillhörande viltvarningssystem som signalerar om vilt på vägen och det beräknas bli klar september 2019. Viltvarningssystemet är helt nytt i sitt slag och varnar trafikanter när det finns djur i närheten av eller på vägen. 

Vad är ett faunastängsel?

Ett faunastängsel är, till skillnad från ett viltstängsel, konstruerat så att djuren inte kan komma under det. Det ser ut som ett viltstängsel, men är utrustat med ett nät som grävs ner under marken.