Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två sportcyklister på cykelväg

Väg 1370, Råå–Mörarp, gång- och cykelväg mellan Rosenlund-Mörarp

I dag saknas en säker gång- och cykelförbindelse mellan Påarp och Mörarp. Det finns två vägar mellan orterna, antingen via Rosenlundsvägen (väg 1370) och Ekebergavägen (väg 1377) eller via Rosenlundsvägen/Mörarpsvägen (väg 1376).

Projektet är färdigställt och vi kommer därför att ta bort sidan från Trafikverkets webbplats den 11 februari 2021.

Sträckningen Rosenlundsvägen/Mörarpsvägen är den kortaste, men den är samtidigt mindre lämplig att cykla på, eftersom vägen är smal och ganska trafikerad. Vi vill därför öka trafiksäkerheten genom att separera gång- och cykeltrafikanter från biltrafiken på den cirka två kilometer långa sträckan mellan Mörarps tätort och korsningen vid Rosenlundsvägen/Mörarpsvägen.

Syftet med projektet

Genom att separera cyklister och gående från biltrafiken ökar vi trafiksäkerheten och tryggheten. Det ska förhoppningsvis göra att fler väljer att cykla. Avsikten med projektet är att skapa en säker cykelförbindelse, och underlätta för dem som vill ta sig antingen från Mörarp och vidare in mot Helsingborg eller i motsatt riktning.

Vad händer nu?

Bygget är nu i full gång. Vi har gjort lokala hastighetssänkningar och dessutom förekommer avspärrningar av ena körfältet. Vi räknar med att vara klara i november.