Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Väg 9, Kivik, tätortsåtgärder

Det är mycket trafik i Kivik under sommarhalvåret och dessutom har resorna med kollektivtrafik ökat. Därför planerar vi att förbättra tillgängligheten för trafikanter och för resenärer som använder kollektivtrafiken.

Kivik är en populär ort att besöka, särskilt under turistsäsongen. Mängden trafik varierar mycket under året med särskilt dålig framkomlighet för trafiken under sommarhalvåret. Samtidigt har kollektivtrafikresandet ökat. Därför finns det ett behov av att förbättra tillgängligheten för trafikanter och kollektivtrafikresenärer i Kivik längs riksväg 9.

Vi ska bygga en ny busshållplats längs riksväg 9 och ett vänstersvängfält in mot Killebacken och hamnen. På så vis förbättras miljön för bussresenärerna och trafikflödet på riksväg 9.

Projektet är i planeringsskedet och vi börjar nu att ta fram en vägplan. Byggandet är planerat till 2022–2023.

Vi hade ett informationsmöte 12 februari. Presentation och minnesanteckning från mötet finns nu att ladda ner under Dokument – Aktuella handlingar.