Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd om dubbelspåret mellan Ängelholm och Helsingborg

Samråd om dubbelspåret mellan Ängelholm och Helsingborg

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Samråd om dubbelspåret Ängelholm - Helsingborg

Trafikverket, Helsingborgs stad och Ängelholms kommun bjuder in till samråd kring järnvägsutbyggnaden på sträckan Ängelholm–Helsingborg, Romares väg. Från 1 december är det möjligt att lämna synpunkter på järnvägsplanen.

Trafikverket har tagit fram ett förslag till järnvägsplan för sträckan Ängelholm–Helsingborg, Romares  väg. Förslaget till järnvägsplan visar hur dubbelspåret på Västkustbanan på sträckan kan byggas. För att ytterligare förbättra förslaget till utbyggnad vill Trafikverket veta vad boende utmed sträckan tycker.

Trafikverket kommer att hålla samråd på fyra orter längs sträckan. På samråden berättar Trafikverket om bakgrunden till förslaget. På samråden visas också förslagen och det finns möjligheter att lämna synpunkter.

Träffa personal från din kommun

Helsingborgs stad har påbörjat ett detaljplanearbete runt stationerna för Maria och Ödåkra för att utbyggnaden ska bli möjlig. Helsingborgs stad kommer också att hålla samråd och visa förslag till detaljplaner för järnvägen genom Ödåkra och Maria, och vilka förändringar i infrastrukturen som planeras på orterna.

Läs mer om detaljplanerna på www.helsingborg.se/detaljplaner

Ängelholms kommun kommer att informera om arbetet med planprogrammet för området kring stationen i Ängelholm. Ängelholms kommun kommer att ge en inblick i arbetet som pågår och på plats visa bakgrund, nuläge och inriktning för det fortsatta arbetet.