Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Studiebesöket gjorde bla. ett stopp i Kattarp. Järnvägsövergången i samhället ska byggas om.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Studiebesök i fält för alla inblandade

Alla inblandade i projekt, Dubbelspår Ängelholm - Helsingborg, Romares väg har varit på ett platsbesök längs sträckan. Besöket i "verkligheten" var uppskattat av medarbetarna.

Trafikverkets projektledning, specialister, projektmedarbetare, vår konsults personal och personal från Ängelholm kommun och Helsingborgs stad åkte längs dubbelspårsutbyggnadssträckan under en arbetsdag i mitten på januari. Studiebesöktet innebar flera stopp på vägen, bla. i Ödåkra, Kattarp, Ängelholm och i Helsingborg.

Ett antal personer med reflexjackor utanför buss
Bussen gjorde flera stopp längs sträckan. Här på stationen i Ängelholm.

Besöket på plats gav alla de som är inblandade i projektet möjlighet att ställa frågor till projektledningen och att se platserna mellan Helsingborg och Ängelholm i verkligheten.

Tre personer i samtal där en man pekar åt vänster
Projektledaren från Trafikverket, Maria Wedin (till höger) svara på frågor.

I gruppen fanns miljöspecialister, tekniker, ingenjörer, planerare, markförhandlare, kommunikatör, inköpare och flera andra yrkesgrupper. För flera av dessa är såklart platserna välkända, men för andra var det första gången man var ute på plats. Gemensamt för alla är att de på något sätt, helt eller delvis, är med och tar fram den järnvägsplan för projektet som ska presenteras under våren/sommaren.

ett 30-tal personer i reflexjackor går nedåt på en cykelväg
Ett 30-tal medarbetare var med vid platsbesöket. Här är medarbetarna på väg ner i tunneln under järnvägen vid Rögle där en kurvrätning ska ske när vi bygger dubbelspåret.
Tre kvinnor i reflexväst tittar tillsammans på mobiltelefon
Projektledningen på Trafikverket. Maria Wedin, projektledare, Paulina Ekendahl, bitr projektledare och Malin Knutsson, projektingenjör diskuterar projektet på Ängelholms station.