Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Porträtt av Åsa Rosberg, projektledare på Trafikverket
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny projektledare ska bygga dubbelspåret

Sedan november 2016 har projekt Ängelholm-Helsingborg fått en ny projektledare, Åsa Rosberg. Med lång erfarenhet av projektledning kommer hon tillsammans med teamet att driva arbetet med dubbelspåret vidare.

- Dubbelspåret mellan Ängelholm-Helsingborg är ett stort projekt som berör många. Därför finns det också en svårighet i förhållande till berörda samhällen och fastighetsägare. Det är något som jag har stor respekt för, säger nya projektledaren Åsar Rosberg. Vi lägger mycket tid på den här frågan inom projektet. Det finns lagar och regler som kräver likabehandling som vi ska följa. Men vi måste också hitta det mänskliga i det. Jag är mån om att hitta bästa möjliga lösning. Samtidigt ser vi ett behov av bättre framkomlighet på sträckan och det är därför vi bygger ut.

Varför sökte du dig till detta projekt?

Jag ville utmana mig själv och testa på ett nytt område. På en myndighet tänker vi långsiktigt och har visionen att utveckla transporterna på bästa sätt utifrån det vi vet idag. För mig handlar hållbar utveckling både om ett miljöperspektiv, men också om att samhället ska fungera. Människor ska till och från arbete och skola, kunna bosätta sig där de vill och så vidare. Vi jobbar för ett hållbart transportsystem, vilket känns både spännande och motiverande.

Vad gjorde du innan du började på Trafikverket?

Jag har tidigare jobbat på E.ON i 13 år, bland annat som projektledare för bygge av fjärrvärme. Dessutom har jag arbetat med förändringsledarskap och som chef. Jag är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik. Mina kunskaper använder jag inom det som motiverar mig allra mest - hållbarhetsfrågor och samhällsutveckling. Jag vill vara med och göra skillnad!

Vad ser du mest fram emot med arbetet i projektet?


Projektteamet är helt fantastiskt! Det finns så mycket kompetens och alla är väldigt engagerade. Att jobba tillsammans handlar aldrig om en individ, men om att teamet tillsammans ska hitta rätt. Jag ser jättemycket fram emot att fortsätta arbeta med projektet och få delta i utvecklingen av samhället.