Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektet träffade närboende under dialogmöten i Ödåkra och Ängelholm.

Projektet träffade närboende under dialogmöten i Ödåkra och Ängelholm.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Enskilda möten gav viktiga synpunkter

Under tre dagar i februari bjöd Trafikverket in de närboende som är särskilt berörda av dubbelspårsutbyggnaden till dialogmöten. Genom enskilda samtal ville vi ta emot synpunkter, öka vår förståelse och svara på frågor.

I december 2015 höll projektet samråd i Kattarp, Ödåkra, Maria park och Ängelholm. Intresset var stort och på några samråd deltog över 300 personer. För att fortsätta dialogen och ge mer detaljerad information till särskilt berörda av utbyggnaden så testade projektet i februari en ny form av samtalsmöten för projektet ­- dialogmöten.

– Vi ville bemöta det informationssug som finns hos de som är särskilt berörda av projektet. På det här sättet kunde vi svara på olika frågor som de närboende har. Varje gång vi kan ge mer information blir det bättre för dem som bor nära projektet, säger projektledare Åsa Rosberg.

Bra möjlighet att ge tydliga svar

Närboende som berörs av fastighetsnära bulleråtgärder, inlösen eller intrång bjöds in till dialogmötena i Ödåkra och Ängelholm. Från projektet deltog projektledare, biträdande projektledare, projektingenjör, markförhandlare, bullerexpert, konsulter samt representanter från Helsingborgs respektive Ängelholms kommun. Allt för att kunna svara på alla frågor som dök upp. Och det var många intressanta dialoger som fördes med de cirka 80 fastighetsägare som deltog, allt från frågor om när projektet ska starta och hur det kommer att påverka omgivningen under byggskedet, till funderingar om bulleråtgärder och inlösen.

– Det finns en stor nyfikenhet och ett stort engagemang. Det finns en del jobbiga besked att ge, men det är viktigt att vi kan ge dem när vi ses och att vi kan ge så mycket information som möjligt, säger Åsa Rosberg och fortsätter:

– Det här är en bra möjlighet för att kunna ge specifika svar på sakfrågor, men också för oss i projektet att lyssna in och kunna ta emot synpunkter och förslag. Det var mycket givande samtal.