Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykeltunneln vid Ringstorpsvägen lyfts på rätt plats den 14 till 19 juni

Gång- och cykeltunnel under järnvägen i höjd med Ringstorpsvägen ska snart flyttas till sin rätta plats. Brolanseringen kommer att ske mellan den 14 till 19 juni. Under arbetsperioden ersätts tågtrafiken mellan Ängelholm och Helsingborg med buss.

Gjutningsarbetet av brokonstruktionen är nu klart. Brokonstruktionen väger cirka 600 ton vilket innebär att den flyttas långsamt. Lanseringen, det vill säga momentet då brokonstruktionen skjuts in från sidan tar cirka två timmar.

Det genomförs under morgon/förmiddag fredagen den 16 juni.

Hur påverkar detta dig?

Brolanseringen betyder att vi stänger av järnvägstrafiken under fyra dygn för att kunna flytta bron till sitt rätta läge. Avstängningen sker från onsdag den 14 juni kl 21.10 till den 19 juni kl 04.20. Pågatågen mellan Helsingborg och Förslöv är inställda och ersätts med bussar. Öresundstågen mellan Helsingborg och Ängelholm ställs in från torsdag den 15 juni kl 05:30 till måndag den 19 juni kl 04:20. Bussar ersätter. Det tar längre tid att resa med buss än med tåg. Sök därför resan i Skånetrafikens app eller på deras hemsida. För dig som bor i närheten kommer bullrande verksamheter att pågå dygnet runt. Vi är tacksamma för att du har förståelse för detta. 

Vad händer sen?

När bron väl är på plats gjuts betong på vardera sida och därefter kommer anslutande gång- och cykelväg att göras vid. Den planskilda gång- och cykelvägspassagen planeras att vara färdig att använda under november 2017.