Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gång- och cykeltunneln vid Ringstorpsvägen under pågående arbete.

Gång- och cykeltunneln vid Ringstorpsvägen under pågående arbete.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

I juni lyfter vi in tunneln under järnvägsspåret

Arbetet med byggnationen av den nya gång- och cykelvägen vid Ringstorpsvägen går som planerat. Den 15 juni lyfter vi in tunneln på sin rätta plats.

Du som har passerat förbi vid Ringstorpsvägen under våren har kunnat se gång- och cykeltunneln byggas vid sidan om spåret. Snart är tunneln färdig och då är det dags att flytta den till sin rätta plats.

– Den 15 juni är det dags att flytta tunneln till sin rätt plats, vilket innebär att vi lyfter in tunneln dit där den ska vara. Arbetet går som vi har planerat, säger Lars Sätmark, projektledare på Trafikverket.

En smidigare och säkrare övergång

Tunneln gjuts i betong och kommer att väga cirka 1 000 ton. Vi lyfter in den med hjälp av domkrafter på lanseringsbalkar och tunneln ska med millimeterprecision flyttas till sin rätta plats. Orsaken till att Trafikverket lyfter tunneln på plats istället för att bygga den där från början är för att inte behöva stänga av tågtrafiken under längre perioder. Istället kommer tågtrafiken endast att stängas av under de fyra dagar som det tar att lyfta in.

– När vi är färdiga försvinner plankorsningen, vilket innebär att spåret kommer att passeras på ett mycket smidigare och säkrare sätt. Det är en stor förbättring, säger Lars Sätmark.