Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild över järnvägsspår genom bostadsområde
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggarbetet med den nya gång- och cykeltunneln har börjat

Förberedelserna ute på plats är klara och efter årsskiftet har vi satt spaden i marken vid Ringstorpsvägen. Under hela byggarbetet kommer den befintliga gång- och cykelövergången vara stängd.

Efter årsskiftet började Trafikverkets entreprenör Svevia arbetet med att bygga den nya gång- och cykeltunneln, som också kommer att fungera som bro för järnvägen och göra plats för det dubbelspår som ska läggas där senare.

När den nya övergången är klar kommer det att det bli säkrare att gå och cykla mellan de norra och södra delarna i området.

Byggarbete i stor grop

Gjutnings- och byggarbetet med den nya tunnelkonstruktionen kommer att göras i en ca 4 meter djup byggrop bredvid spåret, på den södra sidan av järnvägen där Ringstorpsvägen går.

När hela den 4 meter breda tunnelkonstruktionen är klar skjuts den på plats under järnvägen. Då kommer tågtrafiken att vara avstängd under drygt fyra dygn. Entreprenören kommer då att arbeta intensivt med att få tunneln på plats. Arbetet är planerat mellan den 15-18 juni 2017.

Avstängd övergång

Under arbetet med tunneln kommer den befintliga järnvägsövergången att vara stängd. För att passera över järnvägen går det bra att använda gång- och cykeltunneln på Kullavägen, norr om den befintliga övergången. Den befintliga övergången kommer inte att öppnas igen. Först när den nya tunneln är klar kan man passera över järnvägen igen vid Ringstorpsvägen.

 

Tunneln beräknas vara färdig i november 2017. Total budget för projektet är 25 miljoner kr.