Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsbro
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Helsingborg och Ängelholms kommun ingår i överenskommelse om Västkustbanan

Dubbelspårsutbyggnaden mellan Ängelholm och Helsingborg, Romares väg ingår i Västkustbanan. 13 parter har nu skrivit under en överenskommelse för satsningar längs sträckan.

Överenskommelsen ”Västkustbanan - dubbelspår på hela sträckan” har skrivits under av Region Skåne, Region Halland och 11 kommuner längs banan, inklusive Helsingborg och Ängelholm kommun.

Överenskommelsen innebär att de 13 parterna åtar sig ett antal satsningar om regeringen beslutar att slutföra utbyggnaden av Västkustbanan. Bland annat ska de utveckla den regionala persontågstrafiken längs sträckan mellan Malmö och Göteborg med Pågatåg, Öresundståg och Västtåg. Likaså ska de föra dialog med SJ om sträckan.

Parterna kommer även att verka för bostadsbyggande i stationsnära lägen och initiera ett gemensamt utvecklingsarbete. Enligt parterna i överenskommelsen kan uppemot 27 000 nya bostäder byggas som en direkt följd av utbyggnad till dubbelspår på hela Västkustbanan.

Dubbelspårsutbyggnaden mellan Ängelholm och Helsingborg, Romares väg, är en av tre etapper längs sträckan som fortfarande är enkelspår. Utbyggnaden av sträckan Varberg-Hamra kan du läsa mer om här. Förslag på hur sträckan Maria-Helsingborg C ska förbättras kan du läsa mer om här.