Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Säg hej till våra två nya delprojektledare

Under hösten har projektorganisationen för dubbelspårsutbyggnaden förstärkts. Projektet har två nya delprojektledare som arbetar med fokus på järnvägsanläggningen samt den övriga anläggningen.

Under hösten började David Smedberg och Jens Thuresson arbeta i dubbelspårsprojektet mellan Ängelholm och Helsingborg, Romares väg. David Smedberg är delprojektledare för järnvägsanläggningen och Jens Thuresson för mark och anläggning. Tillsammans stöttar de projektledare Åsa Rosberg i utvecklingen av dubbelspårsutbyggnaden.

- Jag ser fram emot att följa projektet hela vägens tills vi släpper på tågen på dubbelspåret, säger David Smedberg.

- Det är ett stort projekt som ska finnas för en lång framtid. Det är en häftig och stor utmaning och jag ser fram emot att bidra till att det blir ett bra slutresultat för alla som ska använda dubbelspåret eller som bor i närheten av det, säger Jens Thuresson.

Tidigare erfarenheter från Trafikverket och projektet

David Smedberg har tidigare kunskap om projektet eftersom han har arbetat som delprojektledare för systemhandlingen av dubbelspårsprojektet hos konsulten Sweco.

- Jag har ett stort intresse för järnvägsteknik. Som delprojektledare järnväg kommer jag hålla koll på att saker görs i rätt ordning, att det går rätt till och ha fokus på säkerheten.

Jens Thuresson har en bakgrund inom teknisk fysik och projektledning från bland annat Vägverket, Trafikverket och som konsult.

- Jag kommer att arbeta med allt runtomkring själva järnvägen som markytor, stationsutformning och vägar. En viktig uppgift är att se till att det blir bygg- och kalkylerbart för entreprenören men också att se till att vi får ihop allt i slutändan.