Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Horsarydsvägen när den var avstängd

Horsarydsvägen när den var avstängd

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Horsarydsvägen i Ödåkra är öppen igen

Sedan den andra november har Horsarydsvägen i Ödåkra varit avstängd, och trafiken har letts om via Flöjenvägen på grund av rivning av en gång- och cykelport. Tack vare effektivt arbete är vägen nu öppen igen och trafiken behöver inte längre ledas om.

Arbetet har inneburit en omväg på åtta kilometer för många boende. Omledningen har varit besvärlig och väckt många frågor från berörda. Det är därför glädjande att Trafikverkets entreprenör Skanska har varit effektiva, och utfört arbetet på Horsarydsvägen mycket snabbt. 
Vägen kunde därmed öppnas redan den 18 november, vilket är tio dagar tidigare än planerat. Det betyder att trafiken inte längre behöver ledas om.

Horsarydsvägen är tillfälligt belagd med grus och kommer att asfalteras tisdag den 24 november. Detta arbete sker utan att vägen behöver stängas av helt som tidigare. Vägen är så pass bred att asfalteringen kan ske genom avstängning av ett körfält åt gången.