Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken leds om när vi rätar ut en kurva i Rögle

För att öka kapaciteten behöver vi även räta ut vissa kurvor på järnvägen. En sådan kurva finns i Rögle i Ängelholm. Det innebär att en mindre gång-och cykelväg under järnvägen stängs av från 9 november till och med hösten 2021.

​Vägen som berörs är en mindre väg som främst används av gående, cyklister och markägare i samband med transporter inom jordbruk. Vägen utgår från Bjärbolundsvägen på baksidan av Rögle Företagsby. Vägen kommer att vara avstängd i ungefär ett år, från 9 november 2020 till hösten 2021. Trafiken kommer under den här perioden att ledas om via befintlig undergång under järnvägen som finns längre söderut, strax söder om anslutningen mellan Stureholmsvägen och Röglevägen. Skyltar kommer att sättas upp både i Rögle och i Välinge för att informera trafikanter som använder vägen.

Schaktningsarbeten kommer att starta inom kort. Efter årsskiftet 2020/2021 kommer en ny järnvägsbro att byggas på platsen.