Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken leds om när vi river gång- och cykelport i centrala Ödåkra

Måndagen den 26 oktober börjar vi riva gång- och cykelporten under Horsarydsvägen som ansluter till järnvägen i centrala Ödåkra. Arbetet innebär att trafiken leds om både permanent och tillfälligt till en annan väg via skyltar.

Vi behöver riva gång- och cykelporten för att kunna bygga ut järnvägen mellan Ängelholm och Maria. För att kunna genomföra arbetet så smidigt, snabbt och säkert som möjligt behöver vi leda om trafiken enligt tiderna nedan. Omledningen kommer att medföra en längre sträcka och därmed längre restid för både gång- och cykeltrafiken samt för biltrafiken.

 

Omledning via Björkavägen blir permanent 

Från måndagen den 26 oktober kan du som går eller cyklar inte längre använda gång- och cykelporten under Horsarydsvägen och järnvägen i centrala Ödåkra. Gång- och cykeltrafiken behöver tills vidare ledas om via överfarten på Björkavägen vid stationen. Denna omledning kommer vara permanent i den mening att gång- och cykelporten rivs och ersätts av en bro längre fram i projektet.  Trafiken leds om enligt sida 1 i trafikomledningsplanen som hittas i textrutan ovan. 

Del av Horsarydsvägen stängdes av 2-18 november 

Rivningen av gång- och cykelporten medför även att en del av Horsarydsvägen behövde stängas av från och med måndagen den 2 november till fredagen den 27 november. Men tack vare effektivt arbete är vägen nu öppen igen och trafiken behöver inte ledas om.
Vägen kommer att asfalteras den 24 november, detta arbete sker utan att vägen behöver stängas av helt som tidigare. Vägen är så pass bred att asfalteringen kan ske genom avstängning av ett körfält åt gången. 

Arbetstider och buller 

Arbetet kommer att pågå måndag till fredag 07:00-19:00 men det kan eventuellt förekomma moment som behöver utföras utanför normal arbetstid. Arbetet utförs av vår entreprenör Skanska. 

Det kommer att förekomma en del buller och vibrationer men vi mäter detta med jämna mellanrum och gör allt för att minimera dessa nivåer. 

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss via fliken "Kontaktuppgifter" längst upp på den här sidan. Du hittar mer information om projektet via länkarna längst ner på den här sidan. 

Tågstopp Ängelholm-Helsingborg-Ramlösa 9-22 november 

Tågtrafiken mellan Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg-Ramlösa är inställd från 9 till 22 november 2020. Vi uppmanar dig som berörs att planera för två veckor med annorlunda resande och längre restider.

Klicka här för att läsa mer om hur din resa påverkas av tågstoppet i november.