Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fastigheter inventeras för att minska vibrationers påverkan under byggtiden

När Trafikverket bygger ut järnvägen till dubbelspår kan omgivningen uppleva störningar i form av buller och vibrationer. Vi strävar efter att ha så liten påverkan som möjligt på ditt vardagsliv.

Inom kort påbörjas därför ytterligare ett moment inför utbyggnaden till dubbelspår. Hansa Vibrations & Omgivningskontroll AB har fått Trafikverkets uppdrag att utreda vilka byggnader och anläggningar som riskerar att utsättas för vibrationer under utbyggnaden till dubbelspår.

Inventering och fotografering av fastigheter

Arbetet startar mellan Ängelholm och Kattarp för att sedan fortsätta under hösten mellan Kattarp och Maria. I arbetet görs en inventering för att identifiera objekt och analysera de risker som finns. Inventeringen görs ute i fält. Personal från Hansa kommer att fotografera byggnader på avstånd, utan att gå in på privata fastigheter. Inventeringen ligger till grund för det kontrollprogram som Hansa därefter ska upprätta. Syftet är att minska vibrationernas påverkan på berördas fastigheter.

Hansas personal kommer att bära varselkläder med företagets namn på.