Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbete pågår för att skydda boendemiljön längs järnvägen

Vi monterar bullerskydd i fastigheter i Ängelholm och Helsingborgs kommun för att minska ljudnivån från det kommande dubbelspåret mellan Ängelholm och Maria.

Bullerskyddet ges till berättigade fastigheter som ligger över riktvärdet för buller. Skyddet innefattar bland annat lokala skärmar kring uteplats samt fasadåtgärder så som byte av fönster-, dörr-, och/eller ventilåtgärder.

Totalt rör det sig om 300-350 fastigheter som får fastighetsnära bullerskydd och arbetet beräknas vara klart innan utbyggnaden till dubbelspår slutförs vintern 2023.

Arbetet är uppdelat i fem entreprenader. Varav två är pågående, och ytterligare tre entreprenader är planerade. Du som berörd fastighetsägare blir kontaktad när det blir aktuellt med bullerskydd för din fastighet.

Bullerskydd i egen regi

Utöver entreprenaderna pågår även arbete med bullerskydd i egen regi. Fastighetsägare kan välja att inte använda Trafikverkets erbjudande om bullerskyddande fasadåtgärder och/eller lokal skärm, utan kan välja att i egen regi utföra bullerskyddet mot bidrag. Innan fastighetsägaren påbörjar byggnation behöver fastighetsägaren då skriva ett avtal med Trafikverket för egen regi, som också ska godkänna bland annat val av utformning, material, utförande samt offert på material och montage.

Så når du oss vid frågor

Om du har frågor om avtal eller arbetet vänligen hör av dig via kontaktuppgifterna ovan i fliken ”kontaktuppgifter”.  Om du har synpunkter på entreprenörens besök eller vill anmäla fel kan du göra det via ett webbformulär här.

På den här sidan kan du läsa mer om vårt arbete med bullerskyddande åtgärder.