Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Buller och ljussken nattetid vid Ängelholm stationsområde

Mellan torsdag 15 april kl. 23.00 och måndag 19 april kl.04:15 2021 genomförs järnvägsarbeten vid Ängelholm station som kan störa boende i närheten av stationen.

Trafikverkets entreprenör ska arbeta dygnet runt för att utföra nödvändiga arbeten på spår 1 och 2 på järnvägen.

För att kunna bygga ut järnvägen mellan Ängelholm och Maria behöver vi bygga om delar av stationsområdet i Ängelholm från 12 april till måndag 19 april. För att kunna utföra arbetena behöver vi stänga av tågtrafiken på spår 1 och 2 under den här perioden. Arbetet utförs av Trafikverkets entreprenör Skanska. För mer information

Arbeten som ska utföras vid stationsområdet under tågstoppet:

  • Plattform vid spår 1 justeras i höjd och anpassas för att få plats med nya växlar
  • Befintliga delar i järnvägen och spåren byts ut till nya
  • Befintliga ledningar under järnvägsspåret byts ut för att ge plats till det nya spåret

Så påverkas berörda

En stor mängd arbete behöver genomföras dygnet runt under tågstoppet där arbetsmomenten är beroende av varandra. Av denna anledning behöver en del bullrande arbete ske nattetid. Det innebär att berörda bostäder riskeras att störas av ljussken från strålkastare samt av buller som överskrider Naturvårdverkets riktvärden. Berörda bostäder har fått särskild information skickad till sig.

Tips  

Vi gör allt vi kan för att byggandet ska gå smidigt och säkert som möjligt. Trots detta kommer du att uppleva 
störande ljud och ljus under kortare period.   

Om berörda har möjlighet att sova i ett rum som inte ligger mot järnvägen, kan det vara klokt att tillfälligt flytta sovplatsen under den period som arbeten sker i närheten av er bostad. Användning av öronproppar kan även hjälpa under natten.   

Mörklägg sovrummen så gott det går för att undvika ljussken. Att vara informerad och därmed mentalt förberedd, kan också vara ett sätt att minska sin känslighet mot störningarna.