Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första bron bland flera har börjat byggas

I Rögle får järnvägen en rakare dragning vilket innebär att den befintliga järnvägsbron över gång- och cykelvägen behöver ersättas av en ny bro. Vi arbetar med att gjuta bron som är den första av flera längs sträckan.

Ett av de första arbetena i Rögle är bygget av den nya järnvägsbron, som kommer att gå över gång- och cykelvägen mellan Rögle företagsby och Välinge. Den nya järnvägsbron blir bredare än befintlig bro eftersom den ska ha plats för två järnvägsspår. Bron byggs på plats och kommer att placeras längre österut, eftersom järnvägskurvan ska rätas och dubbelspåret då får en ny dragning. 

Vi gjuter broarna i två etapper; först börjar vi med den nedersta delen av bron (bottenplattan) och fortsätter sen med resten av bron så som väggar och körfält. Aktuell bro är en liten bro och arbetet med gjutning kommer därför att gå snabbare än andra broar längs sträckan.

När vi bygger bron är gång- och cykelvägen avstängd och trafiken kommer att ledas om på väg 1428, Röglevägen via järnvägsbron söder om Rögle.

Den nya järnvägsbron beräknas vara klar till sommaren 2021 och gång- och cykelvägen kan då öppnas tillfälligt. Vi försöker minimera tiden för avstängningen så mycket det går.

Bilderna visar gjutning av brons bottenplatta. 

rogle_1.png

rogle_2.png