Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Tågstopp under byggtiden

Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg är hårt belastad. Därför dubblar vi spåren mellan Ängelholm och Maria station i norra Helsingborg. Arbetet innebär att tågtrafiken ibland behöver stängas av.

Under hösten 2020 startade den tre år långa utbyggnaden till dubbelspår mellan Ängelholm och Maria. Detta är en av  de återstående sträckorna för att kunna slutföra utbyggnaden av Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg. Vi behöver ibland stänga av tågtrafiken på sträckan för att kunna genomföra arbetena smidigt, snabbt och säkert. 

Tågstopp hösten 2021

Tågtrafiken mellan Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C är inställd under perioderna 19-22 augusti samt 6 september-14 november 2021. Det betyder att tågen ersätts av bussar. Mer information kommer i augusti. 

Resebolagen ansvarar för ersättningstrafiken. Tidtabeller och mer information om tåg- och busstrafiken hittar du inför din resa hos Skånetrafiken och SJ via deras webbsidor, mobilappar och försäljningsställen. 

Läs mer om vilka arbeten som görs under tågstoppen i hösten.

Avstängningen av järnvägen mellan Ängelholm och Maria station har planerats med två års framförhållning, långt innan pandemin Covid-19 bröt ut. Det är tyvärr inte möjligt att senarelägga tågstoppen, utbyggnaden hade då försenats med flera år. Projektet är beslutad i regeringens nationella plan för transportinfrastruktur och behöver genomföras därefter. 

Kommande tågstopp 

Tågtrafiken mellan Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C behöver stängas av vid flera tillfällen under tiden som utbyggnaden till dubbelspår pågår. Detta för att kunna genomföra arbetena så smidigt, snabbt och säkert som möjligt. 

2021

  • 19-22 augusti 2021 (avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C) 

  • 6 september-14 november 2021 (avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C) 

2022

  • 4-24 april 2022 (avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C) 

  • 13 juni-5 augusti 2022 (avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C)

2023

  • 6 mars-2 april 2023 (avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C) 

  • 25 september-3 december 2023 (avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C)