Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbeten med biljetthallen på Odenplan

Citybanans arbeten vid Odenplan

Stationsbyggnaden på Odenplan är öppen för tunnelbanans resenärer och vi har tagit bort vårt arbetsområde på torget. Under markytan gör vi det sista arbetet med pendeltågsstationen Stockholm Odenplan och de gemensamma stationsutrymmena.

Vårt arbetsområde på torget är borttaget, det finns bänkar att sitta på och stöd att parkera cyklar vid. I december 2015 planterarde Staden träd på torgytan.

På tunnelbanans plattform har vi monterat två hissar och tre rulltrappor som anslutning mellan Citybanans och tunnelbanan.

Station Stockholm Odenplan

På stationen finns en 250 meter långa plattform med glasväggar som skiljer plattformen från spåren. Spåren på båda sidor om plattformen är lagda och i servicetunneln har vi installerat styrutrustning för ventilation, värme, el med mera.

Station Stockholm Odenplans golv att går i tre nyanser av grönt och i förbindelsegången mot uppgång Vanadis har vi moterat glasväggar.

Cykelgarage med entré från torget

På uppdrag av Stockholms stad har vi byggt ett cykelgarage med plats för cirka 300 cyklar. Cykelgaraget drivs av Stockholm Parkering och nås via en ramp från torget. När Citybanan öppnar får garaget en direktförbindelse med biljetthallen under mark.

Bakgrund

Vid Odenplan har vi byggt den nya pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, med en uppgång på Odenplan och en i korsningen Dalagatan/Vanadisvägen: Uppgång Vanadis. Stationens entréer blir gemensamma för pendeltågs- och tunnelbaneresenärer.

Övergripande tidplan

Arbetet med station Stockholm Odenplan började i januari 2010 och stationen kommer att stå helt klar 2017. Entrébyggnaden på torget började vi bygga 2013 och den öppnades för tunnelbanans resenärer under sommaren 2014.

2017 öppnas Citybanans båda pendeltågsstationer, Stockholm Odenplan och Stockholm City, för SL:s pendeltågsresenärer. SL:s pendeltågstrafik får då en ny sträckning genom och under centrala Stockholm och Stockholm Odenplan ersätter Karlbergs station.