Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fjällandskap med texten Vi gör Sverige närmare.

Jobb och framtid

Gör karriär hos oss! Vi behöver dig och många fler för att kunna nå våra mål de närmaste åren.

Sverige är ett stort, avlångt och glest befolkat land. För att allt ska fungera måste vi kunna ta oss till varandra. Det handlar om allt från arbetspendling, släktkalas och fotbollsmatcher till gods som ska levereras och tomater som ska hamna på tallriken. Här har Trafikverket en avgörande roll. Vi har ansvaret för att underhålla och rusta upp tiotusentals mil järnväg, vägar och färjeförbindelser. Samtidigt utvecklar vi hela Sveriges infrastruktur genom innovativa lösningar som bidrar till att vi kan nå både klimatmålen och Nollvisionen. Men framför allt ser vi till att minska avstånden mellan människor, företag, stad och land.

Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi planerar, bygger och underhåller statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer tänker vi vidare och bygger ett Sverige där alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare inom offentlig sektor, och det kanske inte är så konstigt eftersom det finns många möjligheter hos oss. Vi är Sveriges största beställare inom anläggningsbranschen, med kontor över hela Sverige. Hos oss finns över 150 olika yrken med spännande arbetsuppgifter. Det finns även stora möjligheter att göra karriär inom organisationen tack vare dess storlek och komplexitet.

För dig som fortfarande studerar kan vi erbjuda sommarjobb och examensarbete. Eller varför inte söka till vårt spännande traineeprogram?

Vi ser fram emot att få bidra till samhällsutvecklingen tillsammans med dig.