Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Projektingenjör

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 30 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör hos oss på projekt Mälarbanan fungerar du som ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda och styra projektet i hela processen. För aktuella konsultuppdrag och entreprenader gör du dig förtrogen med kontraktsinnehållet, ser till att planerings- och projekteringsprocessen följs, anpassas utifrån uppdraget och genomförs enligt gällande regler och bestämmelser. Det innebär bland annat att du stöder och medverkar i tidsplanering, projektuppföljning, ekonomiuppföljning, riskhantering, projekteringsmöten, byggmöten och samrådsmöten. Tjänsten kan även innebära diverse andra arbetsuppgifter såsom bygglovshantering, tekniska analyser etc beroende på vad behovet i projektet är.

I rollen som projektingenjör ingår även att strukturera och administrera projekten i projektsystemet så att dessa uppfyller gällande rutiner.

Som projektingenjör är du en del av kärnan i Trafikverkets projektorganisation och hanterar flera uppdrag tillsammans med en eller flera projektledare. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, exempelvis med stödfunktioner konsulter, entreprenörer, kommuner och myndigheter. Tjänsten erbjuder en möjlighet att på sikt växa in i rollen som projektledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen och goda kunskaper i Officepaketet samt körkort för personbil. Du som söker talar och skriver svenska obehindrat.

Det är meriterande om du erfarenhet av att arbeta i projekt samt erfarenhet av planläggningsprocessen eller produktion i anläggningsbranschen. Det är också meriterande om du har:
-kunskaper i AB, ABT, ABK eller AMA-systemet
-goda kunskaper i engelska
-erfarenhet från konsult- och/eller anläggningsbranschen
-arbetat i MS Project, projektledningssystem som exempelvis C7, riskuppföljningssystem såsom Exonaut risk, projektportaler som till exempel PPi samt system för ritningar och tekniska beskrivningar såsom Chaos.
-erfarenhet av elektronisk fakturahantering.

För att lyckas i rollen som projektingenjör behöver du vara självgående, lyhörd, noggrann som kan arbeta strukturerat. Du är bra på att planera och trivs med att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt. Du har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med enskilda individer och/eller grupper samtidigt som du har ett affärsmässigt tänk. Som person gillar du att samverka för bästa resultat, är lösningsorienterad samt har ett genuint intresse för ekonomi och teknik.

Vårt projektkontor finns i Solna Business Park i närheten av Sundbybergs station.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-09-30