Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Projektingenjör

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 30 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör hos oss på projekt Mälarbanan så håller du ihop och administrerar teknisk säkerhetsstyrning och godkännandeprocessen gentemot Transportstyrelsen samt håller ihop delprojektets löpande riskarbete i både projektering och i produktion. Du administrerar även prognostisering och avrop utav teknisk godkänt material ifrån Trv Materialservice och ramavtalsleverantörer samt administrerar delprojektets månadsrapportering och delprojektets systematiska kravarbete.

Som projektingenjör är du en del av kärnan i Trafikverkets projektorganisation och hanterar flera uppdrag tillsammans med en eller flera projektledare. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, exempelvis med stödfunktioner konsulter, entreprenörer, kommuner och myndigheter. Tjänsten erbjuder en möjlighet att på sikt växa in i rollen som projektledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du ska ha en utbildning i godkännandeprocessen gentemot Transportstyrelsen samt ha en teknisk utbildning i BEST.

Meriterande är att ha arbetat i järnvägsprojekt och/eller har arbetat inom järnvägen i någon form som krävt säkerhetstjänst och utbildning i TTJ.

För att lyckas i rollen som projektingenjör behöver du vara självgående, lyhörd, noggrann som kan arbeta strukturerat. Du är bra på att planera och trivs med att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt. Du har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med enskilda individer och/eller grupper samtidigt som du har ett affärsmässigt tänk. Som person gillar du att samverka för bästa resultat, är lösningsorienterad samt har ett genuint intresse för ekonomi och teknik.

Vårt projektkontor finns i Solna Business Park i närheten av Sundbybergs station.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-09-30